MS PowerPoint Part 1 - Computer Objective Questions
Basic of Internet Computer Awareness Computer Objective Question Computer Online Courses

MS PowerPoint Part 1 – Computer Objective Questions | #AaoSikhen.com

June 8, 2019

MS Power Point Objective Question and Answers

Microsoft Power Point Computer Objective Questions | Computer Hindi Notes

Instruction:

  • Total number of questions : 25
  • Each question carry 1 mark, no negative marks.
  • DO NOT refresh the page.
  • All the best

1. What is extension of files created in MS-Power Point 97-2003
(a) .ppp(b) .pp
(c) .pps(d) .ppt
Answer – (d) ppt
2. What is extension of files created in MS-Power Point 2007-2015
(a) .pps(b) .pptx
(c) .doc(d) .xls
Answer – (b) .pptx
3. MS-Office is -
(a) Application Software(b) System Software
(c) Operating System(d) All of above
Answer – (A) Application Software
4. MS Power Point is a -
(a) Word Processing Software(b) Spreadsheet Program
(c) Presentation Program(d) None of these
Answer – (c) Presentation Program
5. To open power point form Run Dialog Box,
(a) Powert Point (b) pwrpoint
(c) Powerpint (d) powerpnt
Answer – (d) powerpnt
6. What is the shortcut key to create new files in power point.
(a) Ctrl + N (b) Ctrl + M
(c) Shift + N      (d) Ctrl + S
Answer – (a) Ctrl + N
7. What is the shortcut key to insert a new slide into the current presentation -
(a) Ctrl + O (b) Ctrl + M
(c) Ctrl + F (d) Ctrl + N
Answer – (b) Ctrl + M
8. What is the shortcut key to use Full Screen Slide
(a) F2(b) F3
(c) F5(d) F4
Answer – (c) F5
9. How you can stop the slide show. 
(a) Delete Button(b) Esc Button
(c) Left Arrow(d) Right Arrow
Answer – (b) Esc Button
10. In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout.
(a) Insert Menu(b) Format Menu
(c) Slide Show menu    (d) Tools Menu
Answer – (b) Format menu
11. Which menu provides you option like Animation Scheme, Custom Animation, Slide Transition.
(a) Insert Menu(b) Format Menu
(c) Slide Show Menu   (d) Tools Menu
Answer – (c) Slide Show Menu
12. Which menu you can access Chart, Text Box, Picture 
(a) File(b) Edit
(c) Insert(d) View
Answer – (c) Insert
13. Animation Schemes can be applied to ………. In the presentation
(a) Select slides(b) Current slide
(c) All slides    (d) All of the above
Answer – (c) All of the above
14. Which file format can be added to a Power Point Show?
(a) .JPG(b) .GIF
(c) .Wav(d) All of these
Answer – (d) All of these
15. How you can stop the slide show. 
(a) Delete Button(b) Esc Button
(c) Left Arrow(d) Right Arrow
Answer – (b) Esc Button
16. The Key F12 opens a
(a) Print dialog box(b) Open dialog box
(c) Save As dialog box(d) Save Dialog box
Answer – (c) Save As dialog box
17. The shortcut key for "Superscript" -
(a) Shift + S (b) Ctrl + Shift + +
(c) Alt + S(d) Ctrl + =
Answer – (b) Ctrl + Shift + +
18. The shortcut key for "Subscript" -
(a) Alt + Ctrl + F (b) Shift + +
(c) Ctrl + S       (d) Ctrl + =
Answer – (d) Ctrl + =
19. The shortcut key to "Hyperlink"
(a) Ctrl + H(b) Ctrl + K
(c) Ctrl + Y      (d) Ctrl + E
Answer – (b) Ctrl + K
20. The shortcut key for "Copyright Symbol"
(a) Ctrl + C(b) Alt + C
(c) Ctrl + Shift + C(d) Alt + Ctrl + C
Answer – (d) Alt + Ctrl + C

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *